GÖRSEL POTPORİNİN YARATICI ELLERİ

Bu içerik 03.02.2018 tarihinde Haberler olarak yayınlanmış ve İlkokul bölümüne eklenmiştir.

İlkokul 4. Sınıflarımızın yer aldığı çalışmada, kulüp öğretmenleri eşliğinde keçe ve seramik sanatının tekniklerini öğrenirken aynı zamanda kültürü hakkında da bilgi edindiler. Yünün keçeye dönüş aşaması, keçenin kullanımı, keçenin Türk kültüründeki önemi ve yerini tanımış oldular. Atölye ortamında bu öğrendikleri bilgileri uygulayarak ürünlerini ortaya çıkardılar. Seramik tekniklerinin teker teker öğrenirken, bu teknikler ile ilgili çalışmalarını tamamlayarak renklendirdiler. Çamura farklı şekiller verirken, kilin rahatlatıcılığını ve terapi özelliğini keşfettiler.
Öğrencilerimiz oldukça eğitici ve keyif verici bir dönemin sonunu getirirken, ortaya çıkardıkları ürünleri de sergilediler.