ANKÜ Polifonik Çocuk Korosu “Uluslararası Floransa Koro Festivali”nde

Bu içerik 28.05.2019 tarihinde Haberler olarak yayınlanmış ve İlkokul bölümüne eklenmiştir.

İlkokul ve ortaokul öğrencilerimizden oluşan ANKÜ Polifonik Çocuk Korosu, 23-27 Mayıs 2019 tarihleri arasında “Uluslararası Floransa Koro Festivaline” katıldı. Çağdaş ve geleneksel Türk ezgileriyle festivale renk katan ve dünyaca ünlü koro şefi Maestro Edoardo Materassi ile workshop yapma şansı yakalayan koromuz, farklı kültür aktarımları yaşayarak sanat okuryazarlığını geliştirdi. Öğrencilerimiz, İtalya’nın Floransa, Pisa ve Bologna şehirlerinin tarihi meydanlarında sanatla iç içe etkinliklerde yer aldı ve tarihi eserleri yakından görme şansı yakaladı. Dünyanın farklı kültürlerinden festivale gelen katılımcılarla yan yana aynı ezgileri söyleme şansı yakalayan ANKÜ Polifonik Çocuk Koromuz müzik öğretmenleri Elif ALBAYRAK ve Funda AKTAŞ ile Floransa’da Singing Tour yaparak dolu dolu bir kültür sanat turu gerçekleştirdi.  Ülkemizi ve okulumuzu başarılı bir şekilde temsil eden koromuz, festival sonunda Floransa tarihinin önemli Rönesans eserlerinden biri olan Santo Spirito Bazilika Kilisesinde konser vererek büyük beğeni ve alkış topladı.