ANKÜ Ortaokulu “Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Anatomi Müzesi”nde

Bu içerik 30.12.2019 tarihinde Haberler olarak yayınlanmış ve Ortaokul bölümüne eklenmiştir.

Türkiye’nin ilk anatomi müzesi olma özelliği taşıyan Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi bünyesinde kurulan Anatomi Müzesini 6. sınıf öğrencilerimizle ziyaret ettik.

Müzede öğrencilerimize eğitmenler tarafından sırasıyla kemik, eklem ve kas örnekleri gösterildi. Ayrıca sindirim, solunum, boşaltım, üreme ve sinir sistemine ait preparatlar detaylı bir şekilde anlatıldı. Bunların yanında ülkemize özgü hayvanlardan doldurulmuş örnekler ve çeşitli  tasarımlar öğrencilerimiz tarafından büyük bir ilgiyle incelendi. Son olarak da tüm bu örneklerin nasıl yapıldığına dair bir fikir vermesi amacıyla müzeye ait olan  üretim atölyesinin  öğrencilerimiz tarafından incelenmesine fırsat tanınmıştır.

Öğrencilerimiz müzede 6. sınıf fen bilimleri dersinde “Vücudumuzdaki Sistemler” ünitesi kapsamında işlenen kazanımları  yaparak yaşayarak öğrenmenin keyfini yaşadılar.