ANKÜ Ali Kuşçu Gökbilim Merkezinde

Bu içerik 01.03.2018 tarihinde Haberler olarak yayınlanmış ve Ortaokul bölümüne eklenmiştir.

Okulumuzun 5.sınıf öğrencileri fen bilimleri dersi kapsamında Ali Kuşçu Gökbilim Merkezini ziyaret etti. Öğrencilerimize eğitmenler tarafından uzay, gezegenler, göktaşları ve güneş sistemi hakkında bilgi verildi. Planetaryum kule içerisinde dev teleskoplardan alınmış görüntüler ve uzay ile ilgili bir  film küresel bir perdede izlendi. Öğrencilerimiz 10D simülasyon salonlarında ise 3D gözlükler ve 6 eksene hareket edebilen özel koltuklarda film keyfi yaşadılar. Ayrıca mühendislik uygulamalarıyla farklı tasarımlar yaratarak stem etkinlikleri yaptılar.

Öğrencilerimiz böylece eğlenirken öğrenmenin yanında, fen Bilimleri dersi ‘Güneş, Dünya ve Ay’ ünitesinin kazanımlarını uygulamalı olarak pekiştirdiler.