ANATOMİ MÜZESİ ZİYARETİMİZ

Bu içerik 01.03.2018 tarihinde Haberler olarak yayınlanmış ve Ortaokul bölümüne eklenmiştir.

12 ve 13 Aralık tarihlerinde Türkiye’nin en eski fakültesi olan Ankara  Üniversitesi Veteriner  Fakültesi’nde  bulunan Anatomi Müzesi’ni 6.sınıf öğrencilerimiz ile ziyaret ettik.

Müzede sırasıyla kemik, eklem ve kas örnekleri, sonrasında sindirim solunum, boşaltım, üreme ve sinir sistemine ait preparatlar sergilenmektedir. Bunların yanında ülkemize özgü hayvanlardan doldurulmuş örnekler ve çeşitli ilgi çekici tasarımlar bulunmaktadır. En son olarak da tüm bu örneklerin nasıl yapıldığına dair bir fikir vermesi amacıyla müzemize ait üretim atölyesi de öğrencilerimizin ilgisine sunulmuştur.

Öğrencilerimiz müzede 6.sınıf Fen Bilimleri dersinde “Vücudumuzdaki Sistemler” ünitesi kapsamında işlenen kazanımları örtüştürerek, yaparak yaşayarak öğrenmenin keyfini yaşamışlardır.