ANKÜ JMUN

Bu içerik 21.03.2018 tarihinde Haberler olarak yayınlanmış ve Ortaokul bölümüne eklenmiştir.

ANKÜ G.V Ortaokulu JMUN kulübünden 10 öğrencimiz İngilizce öğretmenleri Simge Bal eşliğinde 9-11 Mart 2018 tarihleri arasında İstanbul KOÇ Okulları’nda düzenlenen “Taking Responsibility: Ending Conflicts Around the Globe” adlı JMUN  (Junior Model United Nations)  konferansına katılmışlardır.

Türkiye’nin farklı illerinden birçok okuldan öğrencilerin katıldığı konferansta öğrencilerimiz “Sustainable Development Commission”, “ECOSOC” , “Economical”, “Political”, “Humanitarian”, “Health”, “Disarmament” ve “Environmental” olmak üzere 8 farklı komitede Portekiz ve Venezuela’yı temsil etmişler ve dünya sorunlarına çözüm bulmak için çalışmışlardır.

 

Ortak dilin İngilizce olduğu konferans boyunca öğrencilerimiz komitelerinde dil becerilerinin yanı sıra eleştirel düşünme, takım çalışması, yaratıcılık ve iletişim becerilerini geliştirme şansı bulmuş ve okulumuzu başarıyla temsil etmişlerdir. Öğrencilerimizden Efe Arman “En Seçkin Delege” seçilmiştir. Silahsızlandırma Komitesinde bulunan Lena Danışman  ve Siyasi Komitede bulunan Onur Başaran’ın yasa tasarıları oy çokluğuyla kabul edilmiştir. Öğrencilerimizle gurur duyuyor, başarılarının devamını diliyoruz.