KANDİNSKY AĞAÇLARI İLE ABORJİN SANATI BİRLEŞTİ

Bu içerik 15.03.2018 tarihinde Haberler olarak yayınlanmış ve İlkokul bölümüne eklenmiştir.

2. Sınıf öğrencilerimiz Görsel Sanatlar dersinde Aborjin Kültürü ve Resim Sanatını uygulamalı olarak öğrenirken, ayın ressamı Wassily Kandinsky’nin sanatı ile üç boyutlu tasarımlar yaparak “Kandinsky Ağaçları” nı oluşturdular.

ANKÜ okullarında her yıl yeni bir sanatı ve kültürü öğrenen öğrencilerimiz, Aborjinlerin yaptıkları resimlerde, nokta ve çizgi kullanımının felsefesini öğrendiler.  Bu felsefede nokta, bir olayın sonu, aynı zamanda yeni bir olayın başlangıç yapacağının göstergesi iken, çizgi ise sürekliliği ve hayatı anlatmaktaydı.

Çalışma sırasında atölyemizde dinlenen Aborjin müzikleri ile öğrencilerimizin ritim duygusunu da geliştirdiği düşünülmektedir.

2. sınıf öğrencilerimizin hazırladıkları bu ürünlerin sergisini okulumuzda sunmanın gururunu hep birlikte yaşıyoruz.