ANKÜ ORTAOKULU ÖĞRENCİLERİ “CAMBRIDGE BİLİM FESTİVALİ”NDE

Bu içerik 22.03.2019 tarihinde Haberler olarak yayınlanmış ve Ortaokul bölümüne eklenmiştir.

Ortaokulumuzdan bir grup öğrenci, Cambridge Üniversitesinin geleneksel olarak düzenlediği “Cambridge Bilim Festivali”ne katıldı. Öğrencilerimiz burada birçok bilim insanı ile etkileşime girerek sordukları birçok farklı soruya yanıt aldılar. Okulumuzu ve ülkemizi en iyi şekilde temsil eden öğrencilerimiz 81 Nobel ödülü kazanan Cambridge Üniversitesinde iki gün boyunca farklı kampüs ve kürsülerde; iletişim, biyoloji, kimya ve mühendislik alanlarında konferanslara katıldılar. Londra’daki Science Museum, Natural History Museum, Buckhingam Palace, Big Ben, London Eye, Greenwich 0 noktasına ve Greenwich Gözlem Evi’ne de giden öğrencilerimiz, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nünde Greenwich 0 noktasında saygı duruşunda bulunarak şehitlerimizi de andılar.