ANKÜ ORTAOKULU “JMUNESCO 2020” DE

Bu içerik 24.02.2020 tarihinde Haberler olarak yayınlanmış ve Ortaokul bölümüne eklenmiştir.

BLIS – İDV Ankara Özel Bilkent Laboratuvar Okulları ve Uluslararası Okulunda  21-23 Şubat 2020 tarihleri arasında düzenlenen “Today for Tomorrow” (Yarın İçin Bugün) temalı JMUNESCO 2020 konferansına Nijerya ve Pakistan delege ve büyükelçileri olarak katılan ortaokul öğrencilerimiz Özgü Hüma AKAY, Nihan OLGAR, İrem AYDIN, Ozan KUNTER, Duru BÜYÜKBAŞARAN, Öykü SU BOLAT, Ayşe Su ÖZUĞURLU, Beril SINAĞ, Asya ÇİLLİLER ana amacı; öğrencilerin dünyadaki farklı çatışmalara karşı daha dikkatli olmalarını sağlamak, bir anlaşmazlığın ortasındayken arabuluculuk yapma yeteneklerini artırmak ve müzakere ve uzlaşma sanatında ustalaşmak olan bir platformda yer almışlardır. Öğrencilerimiz, bu konferansta dünyada yaşanan problemleri ve çözüm önerilerini İngilizce dilini etkin kullanarak tartışma imkanı da bulmuşlardır. Öğrencilerimizin farklı komiteler için hazırladıkları çözüm önergeleri hem kendi komitelerinde hem de genel kongrede onay almıştır. Değerli öğrencilerimizi göstermiş oldukları başarılı çalışmalarından dolayı tebrik ediyoruz.