AFAD Deprem Simülasyon Merkezi Gezisi

Bu içerik 10.04.2019 tarihinde Haberler olarak yayınlanmış ve Ortaokul bölümüne eklenmiştir.

Okulumuz 5. sınıf öğrencilerine Sosyal Bilgiler dersi öğretmenleri ve Sivil Savunma ve Kriz Komisyonu tarafından öğrencilerin bilinçlendirilmesi ve depremden korunma yöntemlerini uygulayarak pekiştirmeleri amacıyla 9 Nisan 2019 tarihinde “AFAD Deprem Simülasyon Merkezi’ne” gezi düzenlendi.

Öğrencilerimiz “Dünyamızı Kim Sarsıyor?” etkinliğinde öğrendikleri bilgileri pekiştirirken katıldıkları simülasyonda deprem sırasında ve sonrasında yapılması gerekenleri uygulamalı olarak öğrendiler.

Simülasyon eğitiminde; depremin oluşum mekanizmasına yönelik hazırlanmış modeller ile depremin nasıl oluştuğu gösterilirken, önlem alındığında depremin doğal afete dönüşmeyeceği konusunda farkındalık oluşturuldu.