YÜREĞİMİZDE İKİ SEVDA: ATATÜRK ve ANKARA

Bu içerik 03.02.2018 tarihinde Haberler olarak yayınlanmış ve İlkokul bölümüne eklenmiştir.

Atatürk’ün 27 Aralık 1919’da Ankara’ya gelişiyle Ankara, Kurtuluş Savaşı’nın merkezi haline gelmiştir. Milli Mücadelemiz için dönüm noktası olan bu gelişmenin önemi ve anlamını tüm hafta boyunca yaptığımız “ Atatürk ve Ankara” temalı çalışmalarımızla bir kez daha ayrımsadık.
Öğrencilerimizle sınıf içi etkinliklerin yanı sıra “Atatürk ve Ankara” temalı geziler de gerçekleştirdik. 2.sınıflarımız Ankara Gar Müzesi’ni, 3. Sınıflarımız Kurtuluş ve Cumhuriyet Müzelerine, 4. Sınıflarımız ise Ankara Kalesi ve Anadolu Medeniyetleri Müzesi’ni ziyaret ettiler.
Ankara’ya Hoş Geldin Atatürk!
27 Aralık günü ise Atatürk’ün Ankara’ya Gelişinin 98. Yılı okulumuzda büyük bir coşku ile kutlandı. Öncelikle 3. Sınıflarımızın ritim etkinlikleriyle söylediği Atatürk şarkıları ve Ankara Türküleri yerini Seğmen ekibinin danslarına bıraktı.
27 Aralık’ta Atatürk’ü Dikmen sırtlarında karşılayan Seğmenleri dansları ve kostümleriyle izleyen öğrencilerimiz Seğmen geleneğini tanımış oldular.