Yaşadığım Şehir Ankara

Bu içerik 27.10.2019 tarihinde Haberler olarak yayınlanmış ve İlkokul bölümüne eklenmiştir.

Okulumuz 3. sınıf öğrencileri ile “Yaşadığım Şehir Ankara” Projesi kapsamında, 25 Ekim 2019 tarihinde, Ankara’nın tarihi ve turistik mekanlarına bir gezi yapılmıştır.
Atatürk’ü 27 Aralık 1919’da Ankara’ya getiren tren ve istasyonda ikamet ettiği Direksiyon Binası gezilmiştir.
“Sandık Sepet Ankara” kitabının yazarı Pelin Güneş söyleşisinin ardından Rahmi Koç Müzesi gezilmiştir.
Ankara Kalesi ve çevresindeki tarihi doku, kültürel miras ögelerimiz ile ilgili öğrencilerimizde farkındalık yaratmıştır.
Hamamönü’nde verilen yemek molasından sonra İstiklal Marşımızın şairi Mehmet Âkif Ersoy’un müze evi gezilmiştir.
Havacılık tarihimize ışık tutan THK Müzesi ile gezimiz sona ermiştir.