Yaşadığım Şehir Ankara

Bu içerik 07.01.2020 tarihinde Haberler olarak yayınlanmış ve İlkokul bölümüne eklenmiştir.

Okulumuz 3.sınıf öğrencileri “Yaşadığım Şehir Ankara” Proje sunumlarını 23-26 Aralık 2019 tarihleri arasında gerçekleştirmişlerdir.
Öğrencilerimiz 1.sınıftan bu yana Ankara’nın tarihî ve turistik mekânlarına yaptıkları gezilerde edindikleri bilgilerin ışığında, somut olmayan kültürel miras ögelerini de kullanarak davetlilerin huzurunda Ankara’yı tanıtmışlardır.
Atatürk’ün Ankara’ya Gelişinin canlandırılması, Ankara Marşı, Unutur muyum Seni Hiç Güzel Ankaram şiiri, Asker Uğurlama canlandırmalarının ardından Ankara yöresinde yaygın kullanılan atasözlerine örnekler verilmiştir. Bir kına gecesi canlandırmasını karşılıklı Mani atışmaları takip etmiştir.
Ankara’ya özgü el sanatları sergisinin yanısıra, yöresel yemeklerin ikramıyla etkinlik sona ermiştir.