TÜRKİYE’NİN TEK UZAY MİMARI AYŞE ÖREN İLE VİDEO KONFERANS

Bu içerik 09.02.2018 tarihinde Etkinlikler olarak yayınlanmış ve Lise bölümüne eklenmiştir.

Uzay Mimarı olarak NASA’ da uzay gemisi tasarlayan ve  Deep Space Industries New Worlds ekibinin yönetim kurulunda çalışan  Ayşe ÖREN ile okulumuzda 3-Ocak 2018 Çarşamba günü  video-konferans yapılmıştır.

Ören: “Uzay mimarı, bu dünyanın dışında ve ötesinde kurulacak yaşam formları için öneri, fikir geliştirenlere denir. Bu fikirler, Uluslararası Uzay İstasyonu’nun bulunduğu yerden Mars’a ve sonrasına gidecek araç tasarımıyla, gezegende oluşturulacak yaşam alanlarını kapsayan geniş bir alanı kapsar. Mühendisler insanı uzayda yaşatmayı başardı ama bu onun orda kalması için yeterli değil ve mühendisliğin bittiği yerde tasarım başlar” diyerek öğrencilerimize mesleğinden ve gelecekte kurulması planlanan uzay şehirlerinden bahsetti.

Bilim Teknoloji ve Astronomi Kulübü tarafından düzenlenen telekonferansa katılan öğrencilerimiz hem bu meslek hakkında bilgi sahibi olmuş hem de keyifli vakit geçirmişlerdir.

ANKÜ Özel Anadolu Lisesi