Türk Tarih Müzesi ve Parkı Gezisi

Bu içerik 05.05.2022 tarihinde Etkinlikler olarak yayınlanmış ve Lise bölümüne eklenmiştir.

Ankara Üniversitesi Geliştirme Vakfı Özel Anadolu ve Fen Lisesi 9. Sınıf öğrencileri ve öğretmenleri, Türk Tarih Müzesi ve Parkı’na gezi düzenlemiştir. Tarih dersini sadece kitaplarla değil, müze, gezi vb. etkinliklerle zenginleştirerek, öğrencilerimize hem tarihimizi sevdirmeyi hem de derslerde elde ettiğimiz kazanımları kalıcı hale getirmeyi amaçladığımız bu etkinliğimizde, Orta Asya Türk Devletleri’nden Türkiye Cumhuriyeti’ne kadar tarihimizde çok önemli yere sahip birçok tarihi şahsiyetin heykelleri önünde onlarla ilgili bilgi ve hikâyeleri dinleyip, Türk tarihinin önemli dönüm noktalarıyla ilgili kompozisyonları inceleyip, adeta tarihi solumuş olduk. Bu güzel etkinliğimiz, öğrencilerimizde tarihe karşı ilgi uyandırmanın yanı sıra tarih bilincinin oluşmasına da katkı sağlamış oldu.