SANATTAKİ FELSEFE MANDALA

Bu içerik 03.02.2018 tarihinde Etkinlikler olarak yayınlanmış ve İlkokul bölümüne eklenmiştir.

Görsel Sanatlar zümresinin düzenlemiş olduğu mandala etkinliğinde, mandala sanatı ve mandalanın günümüze kadar olan süreci, neden uygulandığı, yapılan araştırmalar sonucunda çocuklar üzerindeki etkilerini anlatan bilgiler tüm 3. Sınıf öğrencilerimiz ile paylaşıldı.
Öğrencilerimiz, renk uyumu ve renklerin kullanım biçimleri ile zıt ve ara renklerin kullanımındaki ahenk üzerine, fikirlerini arkadaşları ile paylaştılar.
Birbirinden farklı boyların ve desenlerin yer aldığı mandala örneklerini bize tanıtan ve etkinliğimize katılan, Özgür Eller Atölyesi’nden Özgür Çiyiltepe ve ekibi ile öğrencilerimiz malzeme çeşitlerini tanıyarak çalışmalarını gerçekleştirdiler. Öğrencilerimiz, malzemenin doğru kullanımıyla mandalada kullanılan boya çeşitleri ile de teknik bilgiler edindiler. Mandala çalışmasındaki ürünün her dakika renklenmesi ile ortaya çıkan yaratıcı tasarımların vermiş olduğu keyfi de yaşadılar.