ÖĞRENCİLERİMİZ “ŞEB-İ ARUS” TÖRENLERİNDE

Bu içerik 01.12.2017 tarihinde Etkinlikler olarak yayınlanmış ve Lise bölümüne eklenmiştir.

11 Aralık Pazar günü Ankara Üniversitesi Geliştirme Vakfı Okulları Özel Anadolu Lisesi öğrenci-öğretmen-velilerinden oluşan bir grup, Hz. Mevlâna’nın 743. Vuslat Yıl Dönümü Törenine katılmak üzere Konya’ya gitmiştir. Öğrencilerimizin Türk Tasavvuf Edebiyatını ve Büyük Türk Düşünürü Hz. Mevlâna’yı daha yakından tanımaları için Türk Dili ve Edebiyatı Zümresi tarafından düzenlen gezi; öğrencilerimizin kültürel, tarihi bilgilerinin daha da pekiştirilmesine katkıda bulunmuştur.

Mevlana Kültür Merkezinde yapılan Şeb-i Arus törenlerinde Devlet Sanatçısı Ahmet ÖZHAN’ın verdiği Kültür Bakanlığı Türk Tasavvuf Musikisi Konseri ardından da Kültür Bakanlığı Sema Gösterisi etkinliklerine izlenmiş, tarihi mekanlar gezildikten sonra gezimiz amacına uygun bir şekilde tamamlanmıştır. Bu güzel programı düzenleyen Türk Dili ve Edebiyatı zümremize çok teşekkür ederiz.

ANKÜ Özel Anadolu Lisesi