ÖĞRENCİLERİMİZ KÜLTÜRLERARASI DEĞİŞİM PROGRAMI İLE TANIŞTI

Bu içerik 30.11.2017 tarihinde Etkinlikler olarak yayınlanmış ve Lise bölümüne eklenmiştir.

Okulumuz 11/B sınıfı öğrencisi AFS Macaristan deneyimli Taç TUGA, 2015 mezunlarımızdan TOBB Hukuk Fakültesi öğrencisi Norveç deneyimli Seçil Doğa KOÇALİ ve Bilkent Makina Mühendisliği öğrencisi Norveç deneyimli Alkım ÖZDURAN kültürlerarası değişim programlarından AFS hakkında bilgi verdi. Etkili sunumları ile dikkat çeken konuklarımız programın tarihsel süreci ve hazırlık aşamaları hakkında kısa bilgi verdikten sonra bir yıl süre ile farklı bir ülkede gönüllü aile yanında kalarak liseye devam ettiklerini, AFS tarafından sağlanan oryantasyon kampları ve danışmanlık desteğinin de katkısı ile öğrenme ve gelişim deneyimi kazandıklarını belirttiler. Ayrıca farklı kültürleri keşfetmenin, yeni arkadaşlar edinmenin, kendi kültürünü farklı ülkeden insanlara tanıtmanın, yeni bir dil öğrenmenin, daha adil ve barış dolu bir dünya yaratma misyonuna inanan gönüllülerle tanışıp katılmalarının hayatlarına değer kattığıni ve kişisel tecrübelerini zenginleştirdiğini ifade ettiler.

Öğrencimize ve konuklarımıza katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.

ANKÜ Özel Anadolu Lİsesi