Matematik Öğretmenleri Paylaşım Zirvesi

Bu içerik 12.02.2020 tarihinde Haberler olarak yayınlanmış ve Lise bölümüne eklenmiştir.

ANKÜ Okulları K12 Matematik Zümresi olarak 8 Şubat 2020 tarihlerinde ODTÜ iş birliğinde düzenlenen, üreten ve yaratıcı eğitimcilerin en iyi uygulamalarını meslektaşlarıyla paylaştığı “7. Matematik Öğretmenleri Paylaşım Zirvesi” ne katıldık. Okulumuzun Matematik Öğretmenlerinden Vildan ERGÖRÜN “Askıda Denklemler Atölyesi” ,Yusuf Erdem İPEK “Finansal Okuryazarlık Atölyesi” , Sevda YÜCE ile Betül Ceren KİPER “Köklü Sayıların Gizemi Atölyesi” sunumlarını gerçekleştirmişlerdir. En iyi eğitim uygulamaları arasında yer alan atölyelerimiz; meslektaşlarımız tarafından yoğun bir ilgi görmüş, iyi birer örnek olarak zihinlerde yer etmiştir. Problem çözme becerisi, araştırma becerisi, eleştirel düşünme becerisi gibi üst düzey düşünme becerilerinin gelişmesine katkı sunan atölyelerimiz; aynı zamanda öğrencilerde yaşam boyu öğrenme becerisi ve ilgisinin geliştirilmesinde de bir araç olarak değerlendirilmiş, bu yönüyle tüm matematik öğretmenleri için birer örnek teşkil etmiştir.