Gölge Meslektaş Programı

Ankara Üniversitesi Geliştirme Vakfı Özel Anadolu ve Fen Lisesi olarak Psikolojik Danışma ve Rehberlik Birimimiz, 11. Sınıf öğrencilerimizin mesleği daha yakından tanımaları için  “ANKÜ GÖLGE MESLEKTAŞ (JOB SHADOWING)” çalışmasını gerçekleştirmektedir. Öğrenciler gelecekteki meslektaşları ile bir tam günlük sürede iş ortamında uygulama yaparak onun için uygun görülen günlük işlerle ilgilenip meslektaşları ile röportaj gerçekleştirmektedir.

Öğrencilerimiz bu çalışmayla ilgili mesleğe dair merak ettiği sorulara cevap aramaktadır. Mesleğin çalışma koşullarını, mesleğin farklı çalışma alanlarını, meslek için önerilen bireysel özelliklerin neler olduğunu, meslek alanında yükselmek için neler yapması gerektiğini ve mesleğin avantajlı/dezavantajlı yönlerini karşılaştırma fırsatını bulmaktadırlar.