KRAL MİDAS’IN PEŞİNDE

Bu içerik 12.10.2018 tarihinde Haberler olarak yayınlanmış ve İlkokul bölümüne eklenmiştir.

Görsel Sanat Zümresi’nin 4. Sınıflar ile geleneksel çalışması olan Polatlı mevkiindeki Gordion Müzesi’ne yapılan ziyaret ile öğrencilerimiz Frig sanatını ve kültürünü tanıdılar. Frig Kralı Midas’ın efsaneleri ise drama çalışmasıyla öğrencilerimiz tarafından canlandırıldı. Müze eğitimi içerisinde yer alan “Dün, Bugün, Yarın…” çizelgesi ile eserleri yakından tanıma fırsatı edindiler. Müze sonrası  yapılan çalışmada  seramik tekniklerini kullanarak, seçmiş oldukları bir Frig objesini çalıştılar.

Keyif alarak gerçekleştirilen müze eğitimi çalışmasında, tarihi eserlerimize değer vermenin ve onları korumanın önemi  de ayrıca vurgulandı.