İSTİKLAL MARŞININ KABULÜ ve MEHMET AKİF ERSOY’U ANMA GÜNÜ

Bu içerik 12.03.2018 tarihinde Etkinlikler olarak yayınlanmış ve Lise bölümüne eklenmiştir.

İstiklal Marşı’mızın kabulünün 97. yıl dönümü okulumuz Sosyal Zümresinin öncülüğünde öğrenciler ve öğretmenleri tarafından hazırlanan bir programla kutlanmıştır. Bu programda, İstiklal mücadelesinin gerçek görüntülerinden hazırlanan video sunumu gerçekleştirilmiştir. İstiklal Marşı yarışmasında dereceye giren şiirler okunmuştur. İstiklal Marşı ruhunun aktarılmasında, öğrencilerimiz tarafından gerçekleşen oratoryo ile günün anlam ve önemi tekrar yaşatılmıştır. Mehmet Akif Ersoy’un yaşam öyküsü ve İstiklal Marşı’nı yazma süreci ayrıntılı olarak vurgulanmış, öğrenciler örnek ve rol model olarak almalarına vesile olunmuştur.

ANKÜ Özel Anadolu Lisesi