FEZA GÜRSEY BİLİM MERKEZİNDEYDİK

Bu içerik 28.03.2019 tarihinde Haberler olarak yayınlanmış ve Ortaokul bölümüne eklenmiştir.

Ankü Ortaokulu 7.  Sınıfları öğrencileri ile Fen bilimleri ve Cambridge Science dersi kazanımlarının pekiştirilmesi amacıyla Feza Gürsey Bilim Merkezi’ne gezi düzenledik. Gezimizde amacımız, bilimin temel prensiplerini öğrencilerimize tanıtmak, sevdirmek; bilimsel gerçekleri deney yaparak gözlemlemek, bilimsel gözlemin temellerini kavratmaktı. Öğrencilerimiz derslerinde teorik olarak gördüklerini eğlenceli bir ortamda rehber öğretmenlerin yardımıyla hem uyguladılar hem de uygulama esnasında bilgi aldılar. Ayrıca Rehber öğretmenlerin bizler için yapmış oldukları Sıvı-Azot ve Statik Elektrik deneyleri öğrencilerimiz tarafından merakla gözlenmiştir.