Enerji Tasarrufu Haftası

Bu içerik 17.01.2019 tarihinde Etkinlikler olarak yayınlanmış ve İlkokul bölümüne eklenmiştir.

ANKÜ 3. Sınıf öğrencileri Enerji Tasarrufu Haftası ile ilgili ” tasarruf konusuna dikkat çekme” etkinliği yaptılar. Öğrencilerimiz okulda elektriklerin kesilmesi ile birlikte sınıflara mum, kandil ve gaz lambaları ile girdiler. Daha önceden hazırladıkları afişi 1.,2. ve 4. sınıf öğrencilerine anlattılar. Girdikleri sınıflara sizce elektrik neden kesilmiş olabilir?, Elektriği tasarruflu kullanıyor musunuz?, Elimde tutmuş olduğum kandil sizce burayı yeterli şekilde aydınlatıyor mu? soruları ile sürece dikkat çektiler. Elektrik ve suyun tasarruflu kullanımı ile ilgili şiir okudular. Kapı kolu süsü ve enerji küpü hediye ettikten sonra sunumlarını “Çünkü güzel günler enerji ister!” sloganıyla bitiren öğrencilerimizin etkinliği elektriklerin gelmesiyle son buldu.