DÜNYA ÖYKÜ GÜNÜ VE TÜRK EDEBİYATINDA KADIN ETKİNLİĞİ

Bu içerik 14.02.2018 tarihinde Etkinlikler olarak yayınlanmış ve Lise bölümüne eklenmiştir.

Ankara Üniversitesi Geliştirme Vakfı Okulları Anadolu Lisesi 11-A ve 11-D sınıfları öğrencileri 14.02.2018 tarihinde Ankara Üniversitesi Rektörlük Bina’sında gerçekleştirilen ”Dünya Öykü Günü ve Türk Edebiyatında Kadın” adlı etkinliğe katılmışlardır. Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İBİŞ’in açılışını yaptığı bu günde Sayın Rektörümüz Ahmet Hamdi Tanpınar’ın :” Edebiyatlar ve onların eserleri nesillerin ifadesidir.” sözünü dile getirerek başladığı konuşmasında edebiyatımızda Fatma ALİYE, Ayşe KULİN, Adalet AĞAOĞLU, Halide EDİP, Sevgi SOYSAL gibi ünlü kadın yazarların etkisine değindi. Günümüzde kadın sömürüsü, taciz, şiddet konularının gündeme gelmemesi, kadın özgürlüğünün önemsenmesi için eğitimin şart olduğunu vurguladı. Öğrencilerimiz Doç. Dr. Ayfer YILMAZ’ın Türk edebiyatının dönemlerine göre edebi eserlerde kadının nasıl yer aldığını konu alan söyleşini dinlemişlerdir Doç. Dr. Ayfer YILMAZ Destan Dönemindeki kadın figüründen Atatürk’ün kadın hakkındaki düşüncelerine kadar birçok noktaya değinmiştir. “Roman ve Öykü Ödülleri”nde, 2017 yılının öykü kategorisindeki ödül Ayça ERKOL’un Alakarga Yayınları’ndan yayımlanan “Hiç Aklımda Yokken” adlı kitabına verildi.

ANKÜ Özel Anadolu Lisesi