Deprem Simülasyon Merkezi

Bu içerik 06.03.2018 tarihinde Haberler olarak yayınlanmış ve Ortaokul bölümüne eklenmiştir.

Okulumuz 5.sınıf öğrencileri Sivil savunma haftası kapsamında Sivil Savunma Ve Kriz Komisyonu tarafından  “Önlem alırsak zarar görmeyiz.” , ‘’Hazır olursak afetleri önleriz.’’ anlayışından yola çıkarak öğrencilerin bilinçlendirilmesi ve Depremden korunma yöntemlerini deneyerek pekiştirilebilmeleri amacı ile ‘’AFAD Deprem Simülasyon Merkezi’ne ‘’ gezi düzenlenmiştir. Öğrenciler, katıldıkları simülasyonda deprem sırasında ve sonrasında yapılacakları, nasıl hareket edeceklerini öğrenmişlerdir.

Depremin de tıpkı yağmur veya karın yağması gibi sıradan bir doğa olayı olduğu vurgulanan simülasyon eğitiminde; depremin oluşum mekanizmasına yönelik hazırlanmış modeller ile depremin nasıl oluştuğu gösterilip, önlem alındığında afete dönüşmeyeceği anlayışının yerleşmesi sağlanmıştır.