Çanakkale – Bozcada – Truva – Asos Gezisi

Bu içerik 31.10.2019 tarihinde Etkinlikler olarak yayınlanmış ve Lise bölümüne eklenmiştir.

ANKÜ Özel Anadolu ve Fen Lisesi’nin öğrencileri 25 – 28 Ekim tarihleri arasında Çanakkale – Bozcada – Truva – Asos gezisi ile önemli bir etkinlik gerçekleştirmiştir.

Bu gezi sırasında, 1.Dünya Savaşı’nın dönüm noktalarından biri olan Çanakkale Cephesi daha yakından görülmüştür. Savaşın kaderini etkileyen Mustafa Kemal ve askerlerimiz hakkında önemli bilgiler, ilginç anılar, olayların yaşandığı yerde öğrencilerimize aktarılmıştır. Çanakkale’nin niçin geçilmez olduğu bu anekdotlarla ortaya çıkmış oldu. Daha sonra Bozcada ziyaretimiz ile doğal güzelliklerimizin bir kez daha farkına vardık. Ardından Truva ve Asos gezilerimiz ile Anadolu’nun görkemli tarihinde yolculuğa çıktık.

Bir çok esere konu olan Truva Savaşlarının izini, hem Truva Antik kentinde hem Truva müzesinde sürdük. Asos’ta Athena Tapınağının kalıntıları üzerinde, tapınağın hikayelerini dinledik. Öğrencilerimiz açısından tarihe yolculuk sayılan gezimiz sonunda, önemli kazanımlar ve akademik bilgiler elde ettik.