ANKÜ; SORGULUYOR, OKUYOR, TARTIŞIYOR

Bu içerik 27.11.2017 tarihinde Etkinlikler olarak yayınlanmış ve Lise bölümüne eklenmiştir.

Türk Dili ve Edebiyatı Zümresince düzenlenen 10.sınıflar arası geleneksel fikir yarışması 27 Mayıs Cuma günü okulumuz konferans salonunda yapılmıştır.
Tartışmalarda yarışma kaygısı olmadığı halde, münazaralar birer fikir ve söz yarışmasıdır.
Fikir yarışmamızda öğrencilerimiz:
1. Türkçeyi doğru kullanma
2. Düşünceyi savunma ve anlatım gücü
3. Beden dilini kullanma
4. Red konuşması, düşünceyi çürütme gücü
5. Araç- gereç kullanımı
6. Zaman kontrolü gibi nitelikler dikkate alınarak değerlendirilmiştir.
Bu seneki münazara konumuz“ Bilimseler çalışmalarda hayvanlar denek olarak kullanılmalı mı yoksa kullanılmamalı mıdır?” düşüncesiydi.
Konuları hakkında oldukça kapsamlı hazırlıklar yapan öğrencilerimiz kültürel ve akademik alandaki bilgilerini rahatlıkla dile getirerek hatiplik konusunda da oldukça yetenekli olduklarını herkese göstermiş oldular.
“Bilimsel çalışmalarda hayvanlar denek olarak kullanılmamalıdır.” Fikrini savunan 10- D sınıfı öğrencilerimizden Hüseyin Barış DİKER, Ayrem Şimal YAVUZ, İklim Yaren ÖZEL, Ekin KILCIGİL yarışmanın birincisi olmuştur. 10-B sınıfını Göktuğ ÇAĞIRAN, İrem SAYLAM, Burak Tigin DÜNDAR, Ata ALTINEL temsil ederek yarışmamızın ikincisi olmuşlardır. Öğrencilerimizi gösterdikleri cesaret ve sarf ettikleri emeklerinden dolayı kutluyor, öğrencilerimizin başarılarının devamını diliyoruz.

ANKÜ Özel Anadolu Lisesi