ANKÜ ÖZEL ANADOLU LİSESİ 14. BİLİM ŞENLİĞİ

Bu içerik 21.11.2017 tarihinde Etkinlikler olarak yayınlanmış ve Lise bölümüne eklenmiştir.

Ankara Üniversitesi Geliştirme Vakfı Özel Anadolu Lisesi FKB zümresinin hazırladığı 14. Bilim Şenliği 31 Mart Perşembe günü Anadolu Lisesi Konferans salonunda yapıldı. Şenlikte 9. ve 10. Sınıf öğrencilerinin hazırladığı birbirinden özgün ve yaratıcı 81 proje bilim severlerle buluştu.

‘Bilim Eğlencelidir’ teması altında hazırlanan Bilim Şenliği gününde proje hazırlayan tüm öğrenciler şenlik tişörtlerini giydiler. Eğlenceli ve değişik sorulardan oluşan bilgi yarışması izleyenler tarafından çok beğenildi. Ardından 11. Sınıf fen öğrencilerinin hazırladığı birbirinden ilgi çekici ve eğlenceli kimya deneyleri izleyenleri şaşırttı.

Hazırlanan tasarım bölümünde 3D yazıcıların çalışma prensibi hakkında ZAXE firmasından gelen uzmanlar tarafından 20 dakikalık konferans alan öğrencilerimiz ardından atölyelerde 3D çıktılar almanın mutluluğunu yaşadılar. Ahşap oyuncak atölyeleri ve origami sanatı ile ilgili atölyeler katılımcıların beğenisini kazandı.

ANKÜ ÖZEL ANADOLU LİSESİ