ANKÜ ORTAOKULUNDA DİL VE BİLİM ŞENLİĞİ COŞKUSU

Bu içerik 28.01.2018 tarihinde Etkinlikler olarak yayınlanmış ve Ortaokul bölümüne eklenmiştir.

Bilim ve teknolojinin önemini vurgulamak, bilimsel bilginin işlevsel olarak kullanıldığında ne türlü faydaları olduğunu öğrencilere benimsetmek amacıyla Ankara Üniversitesi Geliştirme Vakfı Özel Ortaokulu her yıl “Dil-Bilim Şenliği” düzenlemektedir. Bu yıl 16. sı düzenlenen “Dil-Bilim Şenliği” 17 Ocak 2018 Çarşamba günü okulun spor salonunda; Ankara Üniversitesi Bilim ve Danışma Kurulu üyeleri, Ankara Üniversitesinin çeşitli fakültelerinden gelen öğretim üyeleri, veliler ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilmiştir.
Şenlik, ortaokul öğrencilerimizden oluşan bando orkestrası ve müzik dinletisiyle başladı. Müzik dinletisinin ardından öğrenciler Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, İngilizce, Bilişim Teknolojileri, Teknoloji-Tasarım ve Görsel Sanatlar dersleri ile ilgili hazırladıkları projeleri sergilediler. Öğrencilerin bir dönem boyunca büyük bir özveri ve disiplinle hazırlandıkları 245 proje bilim tutkunları tarafından büyük ilgi gördü. Ankara Üniversitesi öğretim üyelerinden oluşan jüri üyeleri her sınıf düzeyinde farklı kategorilerde dereceye giren öğrencileri belirlemekte bir hayli zorlandı. Birbirinden güzel ve emek verilmiş olan projeler arasından her kademe için dereceye giren öğrencilere madalyaları törenle verildi.
Öğrencilerimizi göstermiş oldukları başarılarından dolayı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.