ANKÜ; OKUYOR, SORGULUYOR, TARTIŞIYOR!

Bu içerik 01.12.2017 tarihinde Etkinlikler olarak yayınlanmış ve Lise bölümüne eklenmiştir.

Türk Dili ve Edebiyatı Zümresince düzenlenen 10.sınıflar arası geleneksel fikir yarışması 13 Ocak Cuma günü okulumuz konferans salonunda yapılmıştır.

Tartışmalarda yarışma kaygısı olmadığı halde, münazaralar birer fikir ve söz yarışmasıdır.

Fikir yarışmamızda öğrencilerimiz:

1. Türkçeyi doğru kullanma

2. Düşünceyi savunma ve anlatım gücü

3. Beden dilini kullanma

4. Red konuşması, düşünceyi çürütme gücü

5. Araç- gereç kullanımı

6. Zaman kontrolü gibi nitelikler dikkate alınarak değerlendirilmiştir.

Bu seneki münazara konumuz“ AVUKATLAR, ADİ SUÇLULARI SAVUNMALI MI SAVUNMAMALI MIDIR?” düşüncesiydi.

Konuları hakkında oldukça kapsamlı hazırlıklar yapan öğrencilerimiz kültürel ve akademik alandaki bilgilerini rahatlıkla dile getirerek hatiplik konusunda da oldukça yetenekli olduklarını herkese göstermiş oldular. Öğrencilerimizin düşüncelerini savunurken Anayasa ve birçok hukuk teriminden somut örnekler vererek konuyu enine boyuna ele alması oldukça başarılıydı.

“Avukatlar, adi suçluları savunmalıdır.” Fikrini savunan 10-B sınıfı öğrencileri Yağmur KUŞ, Melisa KOLUAÇIK, Ekin BEKTAŞLI, İdil ALTIPARMAK yarışmanın birincisi olmuştur. 10-E sınıfını Can YILMAZ, Ece ENEYLİ, Alp CANPOLAT, Defne UĞUR temsil ederek yarışmamızın ikincisi olmuşlardır. Öğrencilerimizi gösterdikleri cesaret ve sarf ettikleri emeklerinden dolayı kutluyor, öğrencilerimizin başarılarının devamını diliyoruz.

ANKÜ Özel Anadolu Lisesi