ANKÜ OKULLARI SERTİFİKALI ANA-BABA EĞİTİMİ “YILMADIM AYAKTAYIM” İLE DEVAM EDİYOR

Bu içerik 17.04.2018 tarihinde Etkinlikler olarak yayınlanmış ve Genel bölümüne eklenmiştir.

Ankara Üniversitesi Vakıf Okulları olarak Eğitim Danışmanlarımızın katkısıyla başlayan  sertifikalı “Anne-Baba Okulu” muzun beşinci modülü olan “YILMADIM AYAKTAYIM”, 12 ve 14 Nisan 2018 tarihlerinde Ankara  Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Eğitim Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selahahattin ÖĞÜLMÜŞ  ile gerçekleşti.

Prof. Dr. Selahahattin ÖĞÜLMÜŞ, bazı çocuklar ve gençlerin çevresel ve her türlü olumsuzluğa rağmen “ayakta kalabilmekte” ve çevreyle etkileşimlerini başarılı bir biçimde sürdürebildiklerini, bu tür kişilerin stres yaratan olaylar karşısında genellikle yılgınlığa düşmediklerini, aksine kendilerini çabucak toparladıkları, hatta sıkıntılardan ve olumsuz çevresel koşullardan her defasında daha da güçlenerek sıyrıldıklarını, psikoloji biliminde bu kişiler için İngilizce literatürde “resilient” (çabuk iyileşen, kendini çabuk toparlayan, güçlükleri yenme yeteneği olan kişi) teriminin, bir kişilik özelliği olarak da “resilience” (çabuk iyileşme gücü, zorlukları yenme gücü) teriminin kullanıldığını, “resilience” terimine karşılık “yılmazlık”, bu niteliğe sahip kişileri belirten “resilient” karşılığında da “yılmaz” teriminin kullanılmasının uygun olduğunu belirtmiştir. Yılmaz ne anlama gelmektedir? Yılmaz bir kişinin özellikleri nelerdir? Bir bireyin yılmaz bir kişi olabilmesi için neler yapılabilir? Sorularının cevaplandırıldığı eğitimde özdenetim, sorun çözme becerileri,  özel ilgi ya da hobi edinme konularında ailelere ve öğretmenlere önerilerde bulundu.

Velilerimizin yüksek ilgiyle izledikleri eğitimden dolayı hocamıza teşekkür ederiz.

Gelecek modülümüz yaşam becerileri konusunun ele alındığı “KENDİNE İYİ BAK” …

ANKÜ Özel Okulları