ANKÜ MTA ENERJİ PARKI’NDA

Bu içerik 01.03.2018 tarihinde Haberler olarak yayınlanmış ve Ortaokul bölümüne eklenmiştir.

Okulumuz 7.sınıf öğrencilerini fen bilimleri dersinde öğrendikleri kazanımları pekiştirmeleri amacı ile “MTA  Tabiat Tarihi Müzesi’ne ve Enerji Parkına” gezi düzenledik.

Gezimizde Güneş Sistemi maketini, omurgasız hayvanların fosillerini, omurgalı hayvanların iskelet yapılarını, birçok taş çeşidini ve Türkiye’nin 7 bölgesini temsil eden hayvan maketlerini inceledik.

Enerji parkında ise  yenilenebilir enerji kaynaklarını ve yenilenemez enerji kaynaklarını , kömür ve petrol çıkarma işlemlerini,bor madeni örneklerini gördük.

Müze gezimiz öğrencilerimizin gerçek ortama yakın sanal ortamlarda öğrendiklerini pekiştirmelerini sağladı. Ayrıca gezimiz öğrencilerimize eleştirici bir bakış açısı kazandırarak gördükleri eserleri değerlendirme fırsatı sundu.