ANKÜ LİSESİ OTİZMİN FARKINDA, YA SİZ?

Bu içerik 02.04.2019 tarihinde Etkinlikler olarak yayınlanmış ve Lise bölümüne eklenmiştir.

Otizm, spectrum bozukluğu, belirtileri erken çocukluk döneminde başlayan, sosyal – iletişimsel alanda yetersizlikler ve sınırlı, tekrarlayıcı davranışlar ve ilgi alanları ile seyreden nöro gelişimsel bir bozukluktur.

Otizmli bireylerin yaşamını kolaylaştırmak bizim elimizdedir. Birleşmiş Milletler, otizmle yaşayanların hayat kalitesini artırabilmek, topluma katılımlarını sağlamak konusunda farkındalığı artırmak için 2 Nisan’ı “Dünya Otizm Farkındalık Günü” olarak belirlemiştir.

Ankara Üniversitesi Geliştirme Vakfı Özel Anadolu-Fen Lisesi öğretmen ve öğrencileri, bugün mavi giyinerek otizme farkındalık oluşturmuştur.

10 Nisan 2019 tarihinde okulumuzda düzenlenecek olan “AŞK DURAĞI” adlı şiir dinletisi etkinliğimizde bilet satışından toplanılacak para Okul Öğrenci Konseyimizin kararıyla “TOHUM OTİZM VAKFINA” bağışlanacaktır.

Saygılarımızla…