ANKÜ KODLUYOR

Bu içerik 10.12.2018 tarihinde Etkinlikler olarak yayınlanmış ve İlkokul bölümüne eklenmiştir.

Ankara Üniversitesi Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu öğrencileriyle yürütülen robotik kulübü kapsamında mBot robotlarının, hedeflenen parkur üzerinde hareket ettirilmesi sağlanmış, süreç içerisinde elektronik bağlantılar, kodlama ve mekanik birleştirmeler, öğretmen rehberliğinde öğrencilerle birlikte yapılmıştır.

Kulüp kapsamında kullanılacak olan Ultimate 2.0 Robot Eğitim Seti’nden önce mBot kullanmanın, öğrenenlerin istekliliğini ve deneyimini arttıracağı ön görüldüğünden, hafta boyunca robotik kulübü süreçlerinde mBot modülleri, kontrol kartı prosedürleri, mekanik aksama ilişkin detaylar ve kod algoritmaları üzerine vurgu yapılmıştır. Sonuç olarak kontrast modülü tabanlı çizgi takip eden bir robot tasarlanmıştır.