Önceki Yıllara Ait Haberler

24.5.2017 MUTLULUK BAVULU
20.4.2017 SEVGİMİZİ TEST ETTİK !
2.1.2017 KİŞİSEL SINIRLARIM
30.11.2016 TEMİZİM SAĞLIKLIYIM !
8.9.2016 ANKÜ Velileri Okula İlk Adım adlı seminerde buluştu
25.4.2016 KİŞİSEL SINIRLARIMIZ
30.12.2015 Duygu Raketleri
12.11.2015 KENDİMİ TANIYORUM
29.5.2015 BEN KİMİM?
21.4.2015 MESLEK KARTLARI
19.3.2015 ANKÜ Koleji Okul Öncesi velileri bilgi ve paylaşım toplantısında buluştu
21.1.2015 Sevgimizi Test Ettik !
4.12.2014 Hangimiz Mutlu? Hangimiz Üzgün?
4.4.2014 ERGENLER SAHNESİ PROJESİ

Rehberlik çalışmalarımız; öğrencilerle bireysel görüşme, grup rehberliği çalışmaları, öğretmenlerle görüşmeler ve veli görüşmeleri çerçevesinde yapılmaktadır. Rehberlik Çerçeve Programı uyarınca bireyi tanımak, sosyal ortam içindeki yerini görmek, sağlıklı toplumsallaşmasına katkıda bulunmak, ders başarısını olumlu- olumsuz etkileyen nedenleri keşfederek uygun olmayan etkenleri ortadan kaldırmak, alan ve meslek seçiminde ilgi ve yeteneklerini göz önünde bulundurarak doğru kararlar almasını sağlamak amacıyla çeşitli anketler uygulanmaktadır. Veli ve öğretmen görüşmeleri, grup çalışmaları, anketlerle öğrencilerimizi daha yakından izlemek ve tanımak hedeflenmektedir. Bunun yanında gereksinim duyulan öğrencilerimize uygulanan bireysel test teknikleri de çalışmalarımıza yol göstermektedir. Yapılan uygulamalar ve sonuçları, her öğrencinin bireysel dosyasında gizlilik çerçevesinde saklanmaktadır.
Rehberlik; bireylerin çağdaş dünyanın gereksinimi olan, mutlu ve üretken insanlar olabilmeleri, gerekli niteliklere ulaşabilmeleri amacıyla, uzman kişilerce yapılan yardımları içeren bir süreçtir. Bu süreç içerisinde verilen rehberlik hizmetlerinin başarıya ulaşabilmesi için okulumuzdaki Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Birimi aşağıdaki ilkeleri benimsemiştir:
Gizlilik
Gönüllülük
Güven
Eşitlik
İşbirliği
Süreklilik
Kişi Haklarına Saygı
Bireyin Değerliliği
Bireyin Özerkliği
Toplumsal Sorumluluk
Profesyonellik

ANKÜ Koleji Okul Öncesi velileri bilgi ve paylaşım toplantısında buluştu

Okulumuz PDR birimi tarafından okul öncesi velilerimizle ‘Kardeş Kıskançlığı’, ‘Doğru İnternet Kullanımı’ ve ‘Ebeveynlerle Uyuma Alışkanlığı’ konularında bilgi ve paylaşım toplantısı yapıldı.

Aile etkileşimini artırmaya yönelik bir etkinlikle başlayan toplantıda, bilgi edinmenin yanı sıra karşılıklı deneyim paylaşımlarında da bulunuldu. Ayrıca ele alınan konularla ilgili merak edilen sorulara cevaplar arandı.

Kendimi Tanıyorum’ adlı grup rehberliğinde öğrenciler yaşamlarında önemli bir yer tutan ve çok sevdikleri herhangi bir şeyi resmedip, başka bireysel özellikleriyle birlikte sınıfta arkadaşlarına anlattılar. Öğrenciler bu etkinlikle hem kendilerine yönelik olarak hem de sınıf  arkadaşlarına yönelik olarak farkındalık kazanarak, birbirlerini daha yakından tanıma fırsatı yakaladılar.

Okulumuz PDR birimi tarafından okul öncesi öğrencilerine yönelik olarak ‘Mutluluk Bavulu’ isimli sınıf rehberlik etkinliği yapıldı.

‘Mutluluk Bavulu’ adlı sınıf rehberlik çalışmasında öğrencilere insanların değişik ihtiyaçlarının olabileceği anlatılmaya çalışıldı. Gruplara ayrılarak yapılan çalışmada hedeflenen bir diğer amaç ise; tatilin nasıl hem eğlenceli hem de faydalı geçirilebileceğiydi.