Önceki Yıllara Ait Haberler

25.3.2014 Fransız Mutfağı
21.3.2014 Frankofoni

Seçmeli Yabancı Diller Zümresi

Dünya küreselleştikçe ve uluslararası etkileşimler hızla artmaya devam ettikçe öğrencilerimizin günlük yaşamlarında farklı dil ve kültürlerle karşılaşmaları kaçınılmazdır. Bu yüzden, öğrencilerimizin küresel toplumun etkin üyeleri olabilmelerinde yeni bir dil öğrenmek gittikçe daha fazla önem kazanmaktadır.

Çağın gereklerine uygun donanımlı bireyler yetiştirmek, zihinsel yeteneklerinin ve iletişim becerilerinin gelişmesini sağlamak amacıyla okulumuzda ikinci yabancı  dil eğitimi 5. sınıftan itibaren başlamaktadır.

Seçmeli yabancı dil dersleri Almanca, Fransızca, İspanyolca olmak üzere üç dilde verilmektedir. Öğrencilerin kendi istek ve merakları doğrultusunda seçtikleri bu üç dilde  genel amacımız; dil öğretimi yanında o ülkenin kültürünü de kazandırarak  çağdaş birer dünya insanı yaratmaktır.

Artık günümüzde ikinci yabancı dilin önemi ve farkındalığı yadsınamaz. Bu çerçevede öğrencilerimizin ufkunun, görüş alanının genişletilerek algısının açılması en önemli hedefimizdir. Derslerimiz dil eğitiminin en önemli öğelerinden olan görsel ve işitsel kaynaklar ve materyaller eşliğinde etkinliklerle yürütülmektedir.
Seçmeli dersler zümresi olarak 8. Sınıftan mezun olan öğrencilerimizin Avrupa Birliği Standartlarınca Kabul edilen A1-A2 dil seviyesinde yetişmeleri planlanmaktadır.
Öğretim yılı boyunca gerçekleştirilecek tüm etkinliklerde İngilizce zümresiyle işbirliği yapılmaktadır.
Okulumuzda geleneksel olarak her yıl düzenlenen bilim şenliği ne yarışmalar, anketler, bulmacalar, sözcük oyunları ve öğrencilerin hazırladığı projelerle katılmaktayız.

Çok Dilli Tiyatro

12 Haziran günü, 7. Sınıf öğrencilerimizden oluşan Çok Dilli Tiyatro Kulübü okulumuzda bir ilki gerçekleştirerek; İngilizce, İspanyolca, Almanca ve Fransızca dillerinde kısa bir oyun sundular. Öğrencilerimizin İngilizce ve ikinci yabancı dilde sergiledikleri bu oyun, farklı dil ve kültürleri bir araya getirmesinden dolayı büyük beğeni topladı.

Venezuelalı Öykü Yazarları

2 Mayıs 2013  tarihinde Venezuela  Edebiyatı  öykü türününün genç kuşak temsilcilerinden Maria  Alejandra  Rojas  Sanchez ve Juan  Manuel  Parada Serrano okulumuzu ziyaret etti. Düzenlenen etkinlikte  öğrencilerimiz, yazarlarla İspanyolca konuşma olanağı buldular.

Öğrencilerimiz yazarlarla  birlikte kısa öyküler oluşturdular  ve keyifli vakit geçirdiler.

Goethe Enstitüsü