Fransa’da Düzenlenen EDERED’e ( European Drama Encounters) Katıldık

Bu içerik 24.07.2018 tarihinde Haberler olarak yayınlanmış ve Ortaokul bölümüne eklenmiştir.

Ankara Üniversitesi Geliştirme Vakfı Okulları ve Türkiye’de tiyatro ve drama çalışmalarına öncülük eden Gençlik Kulübü ve Çağdaş Drama Derneği işbirliğinde, 6 öğrencimiz 11-22 Temmuz 2018 tarihleri arasında, Toulouse/ Fransa’da düzenlenen EDERED’e( European Drama Encounters) katılmıştır.

Çağdaş Drama Derneği’nin Türkiye temsilcisi olduğu EDERED, her yıl Avrupa’da belirlenen bir ülkede belirlenen tema çerçevesinde gerçekleştirilmektedir.
Bu yıl Almanya, Belçika, Estonya, Fransa, Finlandiya, İsrail, Litvanya, Yunanistan, İzlanda, Fareo Adası ve Türkiye’den 13-15 yaş aralığındaki öğrencilerin katıldığı buluşmada “Great Explorers For Future” temasına yönelik drama atölyeleri yapılmıştır.

Atölyelerin yanısıra oyun, yarışma, ülke tanıtımı gibi farklı etkinliklerin yer aldığı buluşmanın genel amacı sanat yoluyla kültür etkileşiminin sağlanmasıdır.

Atölyelerde gençlerin üretimlerinden ortaya çıkan final performansı Toulouse’da Jardin des Plantes’te halka ve basına açık olarak sahnelenmiştir.

EDERED 2018’de bizi en iyi şekilde temsil eden öğrencilerimizle gurur duyuyoruz.